Deşi suntem în postul Paştelui, astăzi, de Buna Vestire, este dezlegare la peşte. Deşi suntem în postul Paştelui, astăzi, de Buna Vestire, este dezlegare la peşte.
Se spune că aceia care ţin post şi vor gusta peşte în această zi se vor simţi tot anul ca peştele în apă, adică se vor descurca uşor şi vor fi sănătoşi. Delectează-te, împreună cu familia ta, cu reţetele noastre.
Ingrediente: un pachet de aluat congelat, două cutii de ton, două cepe, un gogoşar, două roşii, 30 ml ulei de măsline, un căţel de usturoi, câteva frunze de busuioc proaspăt, sare, piper.
Mod de preparare: se taie aluatul în două foi. Se curăţă ceapa, se taie rondele şi se căleşte în ulei. Gogoşarul se feliază şi se pune peste ceapă, apoi se adaugă roşiile şi usturoiul tăiate. Se scoate tonul din conservă, se pun condimentele, busuiocul şi se călesc peste legume, câteva minute. După ce s-a răcit puţin, compoziţia se pune peste foaia de aluat din tavă şi se acoperă cu cealaltă foaie de aluat. Se lipesc cele două foi pe margini şi se înţeapă cu furculiţa, apoi se bagă plăcinta la cuptorul încins la 180 de grade, cam 30-40 de minute.
Ingrediente: 4 fileuri mari de cod, un borcan cu arpagic (450 g), 4 căţei de usturoi, o lingură de vin alb, 400 g roşii cherry, două linguri de ulei de măsline, o lămâie, o legătură de pătrunjel verde, sare, piper.
Mod de preparare: bucăţile de peşte se sărează şi se piperează, apoi se aşază într- o tavă unsă cu uleiul de măsline. Peste ele se pune arpagicul scurs din borcan, usturoiul tăiat feliuţe, roşiile cherry tăiate în două şi vinul. Se presară o parte din verdeaţă, se stoarce o jumătate de lămâie şi se dă la cuptor cam 25 de minute. Când s-a rumenit, se scoate, se adaugă restul de suc de lămâie şi verdeaţa proaspătă şi se serveşte cald.
Ingrediente: un crap de 1 kg, 400 g ciuperci proaspete, mai mici, un ardei verde, o lămâie, 50 ml u