Peste 200 de membri ai Sindicatului Naţional al Taximetriştilor Independenţi au fost anunţaţi să participe la protestul de luni declanşat de dispeceratul Next Taxi, pentru suspendarea activităţii celor care o practică ilegal. În realitate, însă, în faţa Primăriei Capitalei, nu au participat decât zece dintre ei.
Taximetriştii care s-au adunat luni în faţa Primăriei Capitalei au protestat faţă de companiile care practică tarife de 1,39 lei/km şi 1,40 lei/km. Ei susţin că aceste companii nu ar fi avizate de către Serviciul de Autorizare.
Paul are în jur de 45 de ani şi este taximetrist de când se ştie. A venit luni la protest ca să-i poată oferi copilului o viaţă mai bună. Ţinea în mână o pancartă pe care a scris mare: „Mafioţilor... Staţi liniştiţi, primăria doarme”. A stat neclintit în faţa clădirii de 13 etaje unde se află sediul Primăriei Capitalei, vreme de peste trei ceasuri.
„Mergem pe tarifele din 2007 şi suportăm cheltuielile anului 2013, că aşa vrea Primăria. Păi, e normal? Avem dispecerat cu tarif legal şi ne luptăm cu unii care sunt într-o continuă ilegalitate”, explică revoltat Paul.
A arătat multe hârtii care atestau cât de ilegali sunt toţi ceilalţi şi avea lacrimi în ochi. Are un copil acasă şi nu-i poate oferi tot ce şi-ar fi dorit. A spus, cu mâna pe inimă, că îi place meseria lui, că e mândru de ea şi că dacă s-ar mai naşte o dată, tot taximetrist şi-ar dori să fie. I-au dat lacrimile când vorbea despre copil şi despre meseria lui, dar şi le-a ascuns rapid. E bărbat, el nu are voie să plângă.
„Obligaţi dispeceratele să intre în legalitate!”
Pe măsură ce s-a înserat, vântul a început să bată din ce în ce mai tare, dar asta nu i-a făcut pe şoferii autovehiculelor galbene să cedeze. Erau zece la număr şi s-au consolat reciproc. Au dus o viaţă grea până acum, nu au avut niciodată at