Săptămâna a debutat intens la Sibex, lichiditatea continuând să se menţină la standardele stabilite în săptămâna anterioară. Conform datelor culese după prima jumătate a şedinţei, numărul contractelor încheiate era de 1727 cu o valoare de 22 milioane de lei. Speculatorii au beneficiat de o volatilitate ridicată a cotaţiilor euro faţă de dolar şi Dow Jones, preţurile acestora testând atât creşterile cât şi scăderile. Iniţial, pariurile au evidenţiat o stare de optimism, adusă de găsirea unei soluţii privind salvarea Ciprului. Ulterior însă, starea de optimism a pălit, după ce entuziasmul s-a risipit şi par-ticipanţii de pe pieţele lumii au redevenit cerebrali.
La ora 17.30, cel mai speculat produs futures era paritatea euro/dolar, cu 854 de contracte pe scadenţa iunie. Raportul dintre cele mai importante monede din lume dădea, la ora menţionată, câştig de cauză dolarului, moneda unică europeană depreciindu-se cu 0,79% faţă de acesta, la un nivel de 1,28950 dolari pe scadenţa din vară. Iniţial euro a avansat până la un maxim de 1,30270 USD, atins în jurul prânzului, moment după care şi-a început declinul. Şi pe pieţele externe euro s-a devalorizat, căzând de la maximul dintr-o săptămână faţă de dolar, după ce Nicholas Papadopoulos, preşedintele Comisei de Finanţe a Parlamentului din Cipru, a declarat că, pentru salvarea sistemul bancar al naţiunii, trebuie luată în considerare chiar părăsirea grupului celor 17 state utilizatoare a monedei unice.
Derivatul pe indicele Dow Jones s-a remarcat cu 664 de contracte pe scadenţa iunie. Mizele au fost puse alternativ pe cumpărare şi vânzare, rezultând o evoluţie mixtă. DEDJIA_RON şi-a început promiţător ziua şi a crescut până la un maxim de 14.514 puncte, atins ca şi în cazul monede unice, în jurul prânzului. Apoi, "benzina" s-a terminat iar cotaţia a intrat pe direcţie descendentă şi-a pătruns după câteva ore în t