Profită de perioada postului pentru a te „reseta“ nu numai din punct de vedere psihic, ci şi fizic. Fiindcă alimentele permise acum sunt excelente pentru siluetă, bucură-te din plin de calităţile lor.
E timpul să pui pe masă numai alimente sănătoase: legume de sezon, verdeţuri, cereale şi fructe. Toate îţi aduc din belşug principii active, iar aportul lor caloric e numai bun pentru o dietă gustoasă. Alege în cunoştinţă de cauză!
Liber la tocăniţe, ciorbe şi piureuri
Prepară mâncăruri cu broccoli, conopidă, ridichi şi „verzituri delicioase“, ca salată, ceapă, usturoi... dar şi cu dovlecei, morcovi, cartofi noi. Dă prioritate tocăniţelor gustoase şi piureurilor, pentru că ai toate ingredientele la îndemână! Fă o cură „de sezon“ cu ciorbă - de lobodă, de ştevie -,asezonată cu pătrunjel, leuştean şi acrită cu borş proaspăt, pentru a elimina din organism toxinele acumulate peste iarnă. Şi nu uita că savuroasele mâncăruri cu urzică îţi reîncarcă bateriile şi te ajută să încapi din nou în blugii de anul trecut!
Combină legumele cu verdeţurile crude
Consumă, pe cât posibil, combinaţii de legume crude: morcovi raşi amestecaţi cu varză roşie sau albă, salată de ridichi negre rase, salată de ceapă verde şi ridichi roşii...
Încearcă şi combinaţii cu care eşti poate mai puţin obişnuită: salată de păpădie (frunzele se recoltează înainte să apară puful pe plantă), de untişor, de leurdă. Foloseşte ulei de măsline, zeamă de lămâie, condimente şi ierburi aromate pentru a asezona salatele preferate. Un strop de maioneză de post, câteva stafide sau măsline, câteva nuci zdrobite, o jumătate de avocado tăiat bucăţele şi stropit cu lămâie sau o mână de seminţe de susan adaugă un plus de savoare.
Experimentează!
Nu te sfii să încerci amestecuri inedite: salată verde cu bucăţi de mango sau căpşuni, asezonată cu oţet balsamic şi ul