Anchetatorii au facut vineri perchezitii la RADET si la alte 39 de locatii din Bucuresti, Ilfov si Giurgiu pentru a ridica probe in legatura cu contractarea unor lucrari de infrastructura, platite de institutie, dar neefectuate. Valoarea prejudiciului ar fi de milioane de euro.
Patru directori, printre care directorul general, Ion Voicu, cel de exploatare şi mentenanţă, Ovidiu Gardus, şi directorul economic, Dan Mavrodin, sunt vizaţi direct deoarece ar fi semnat mai multe contracte frauduloase cu firme care au fost plătite, dar nu ar fi făcut lucrările. În total, însă, ar fi vizate 18 persoane, directori şi şefi de serviciu de la RADET. Mita dată oficialilor regiei de termoficare ar fi constat în bani, excursii de lux în străinătate, bilete de avion şi la meciuri de fotbal din străinătate. Prejudiciile de la RADET ar fi de circa 2.000.000 de euro, iar principalul suspect ar fi Ion Voicu, directorul general, care ar fi direcţionat fraudulos contracte de achiziţii publice. La percheziţiile de la domiciliile directorilor suspectaţi s-ar fi găsit circa 500.000 de euro.
Nimeni nu a fost pus sub invinuire, mandatele de perchezitii fiind obtinute pe inceperea urmaririi penale IN REM, adica pentru savarsirea infractiunii, dar fara precizarea numelor invinuitilor
Potrivit primelor indicii, firmele cărora li se atribuiau contractele în mod fraudulos ar fi: CCEI SRL, SICOR SRL, Erbaşu SA, Loxtor Norvegia, WILLO România SRL, Multigama Tech. Firmele implicate ar fi suspectate de evaziune fiscala, spun surse judiciare.
Ancheta este coordonată de Parchetul Tribunalului Bucureşti, dar instrumentarea dosarului penal a fost făcută cu sprijinul SRI, ceea ce poate însemna că există ca probe interceptări şi filaje. Ciudat este faptul că ancheta este făcută de Parchetul Capitalei şi Poliţia Capitalei, având în vedere că fraudele în domeniul achiziţiilor publice, c