Sindicaliştii de la Mechel Câmpia Turzii au dat în judecată compania pentru nerespectarea contractului colectiv de muncă. Protestatarii au anunţat încă o săptămână de manifestări. Un fost angajat al Mechel a intrat în greva foamei.
Aproximativ 100 de angajaţi şi foşti angajaţi ai combinatului Mechel Câmpia Turzii au primit autorizaţie pentru încă o săptămână de proteste. Ei au început ieri, a doua lună de proteste consecutive.
Un angajat al Mechel Câmpia Turzii disponibilizat în 2008 a intrat ieri în greva foamei. Bărbatul, în vârstă de 42 de ani susţine că astfel îi susţine pe foştii lui colegi disponibilizaţi şi speră să atragă atenţia autorităţilor asupra lipsei locurilor de muncă din Câmpia Turzii.
Între timp, doar 350 de foşti angajaţi de la Mechel au intentat proces vineri companiei, din cei 720 de disponibilizaţi din ultima tranşă. Oamenii nu şi-au primit salariile compansatorii, adică plata a trei retribuţii. "Vineri am intentat proces companiei, alături de cei 350 de oameni. Le-am dat trei zile de gândire colegilor. Restul vor trebui să-şi recupereze sumele singuri", a declarat Ioan Pascu, pentru ZIUA de CLUJ, liderul de sindicat al Mechel Câmpia Turzii. Deşi oamenii au obţinut aprobări pentru încă o săptămână de proteste în faţa combinatului, sindicaliştii susţin că manifestările nu-I mai ajută cu nimic. Ei se gândesc să organizeze un protest de amploare la nivel naţional. "Depinde de hotărârea federaţiei Metarom, dar noi am dori ca toţi salariaţii Mechel din ţară, de la Brăila şi Târgovişte să se solidarizeze cu ceea ce se întâmplă la Câmpia Turzii şi să ajungem să organizăm manifestări mai ample şi să pichetăm instituţiile importante din centrul ţării", arată sursele ZIUA de CLUJ. În cursul săptămânii trecute, prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan a declarat că a purtat discuţii la Bucureşti pentru a găsi soluţii pentru angajaţii