Ministerul Educaţiei ar putea realiza o bibliotecă online de tipul manuale.ro, unde vor fi încărcate toate manualele avizate de instituţie şi care vor putea fi accesate de elevii români din toată lumea, nu numai de către cei din ţară, a declarat Minsitrul Educaţiei, Remus Pricopie, pentru Mediafax.
Platforma manuale.ro va fi gândită în special pentru elevii români din străinătate care nu au acces la materialele didactice din ţară.
"Nu văd de ce să nu avem o platformă manuale.ro în care toate manualele avizate de Ministerul Educaţiei să fie accesibile tuturor celor care doresc să înveţe, indiferent dacă sunt elevi în România sau în Australia, pentru că, să nu uităm, avem români care sunt stabiliţi în alte ţări, iar părinţii fac eforturi să facă rost de manuale pentru a-i învăţa pe copii istoria, geografia sau limba română", a declarat Remus Pricopie.
Însă, domeniul ”manuale.ro” este deja adjudecat de o firmă din Braşov, specializată pe realizarea de colecţii şi biblioteci virtuale, potrivit site-ului rotld.ro, unde se poate verifica apartenenţa domeniilor.
Ministrul Educaţiei a spus că a văzut în ultimele săptămâni mai multe exemple de manuale electronice, adăugând că, în momentul de faţă, în mai multe şcoli din România se fac nişte studii pilot pe două clase. La una din clase, copii învăţă de pe manuale digitale, în timp ce la cealaltă clasă, elevii învaţă după metodele vechi.
"Sper ca în curând să avem şi rezultatele evaluării, după o perioadă de predare diferenţiată. Presupun şi mă aştept ca cei care au folosit noile tehnologii să aibă rezultate mult mai bune. De altfel, cercetările de specialitate demonstrează acest lucru, dar vreau să vedem dacă şi în România se aplică", a mai spus Remus Pricopie.
Licitaţiile pentru manualele digitale, cel mai devreme în câteva luni
Ministrul Educaţiei speră ca, în câteva luni şi nu peste