de C. MIERLUŞCĂ
25 martie 2013 23:29
8 vizualizari
A-A+ Sigmund Freud era asistat atunci când consulta pacienţii de câinele său, un pechinez pe care-l considera "element animal vindecător".
Acţiunea vindecătoare ale animalelor de companie este explicată chiar ştiinţific. Conform sondajelor, persoanele care suferă fizic şi moral se simt mai liniştite în prezenţa câinelui sau a pisicii, decât alături de prieteni, sau chiar de partenerul de viaţă.
Un studiu întreprins în Philadelphia a comparat două grupuri de persoane ceva mai în vârstă. Unele aveau pisici, iar celelalte nu aveau niciun animal în casă. La începutul experienţei, cele două grupuri aveau sănătatea similară. După un an, persoanele care aveau câte o pisică sau câine se simţeau mai puţin depresive. Aceste persoane aveau şi o stare arterială mai bună şi foloseau mai puţine medicamente.
Conform unei statistici publicate în "American Journal of Cardiology", victimele unui infarct au de şase ori mai puţine şanse să moară în anul care urmează acelui accident cardiac dacă au în casă un animal domestic.
Experienţele care vizează transformarea animalelor de companie în "auxiliar pentru sănătate" se amplifică în lume. O clinică din Statele Unite a adoptat o pisică, în vârstă de 8 ani, care, intrând în saloane, vizitează bolnavii care se simt cel mai rău. La un spital de copii din Londra mulţi binevoitori îşi duc animalele de companie să viziteze micii pacienţi. Rezultatele sunt suficient de bune pentru ca experienţa să continue.. de C. MIERLUŞCĂ
25 martie 2013 23:29
8 vizualizari
A-A+ Sigmund Freud era asistat atunci când consulta pacienţii de câinele său, un pechinez pe care-l considera "element animal vindecător".
Acţiunea vindecătoare ale animalelor de companie este explicată chiar ştiinţific. Conform sondajelor, persoanele care suferă fizic şi moral se