Fiind decisă să demareze în perioada următoare reabilitarea spaţiilor publice din centrul istoric al Timişoarei, Primăria şi-a anunţat intenţia de a achiziţiona cu o sumă destul de mare servicii de consultanţă în domeniul managamentului de proiect. Ceea ce înseamnă că municipalitatea nu a găsit în interiorul Primăriei resursele de personal necesare pentru a se ocupa de aceste servcii de management de proiect.
Servicii scumpe
Deşi, ţinând cont de amploarea proiectului vizând reabilitarea spaţiilor publice din centrul istoric al Timişoarei, ar fi fost de aşteptat ca acesta să fie derulat cu specialişti în urbanism şi management de proiect din Primăria Timişoara, muncipalitatea timişoreană vrea să achiziţioneze pentru aceste servicii de consultanţă de management de proiect. Suma pe care o pune la bătaie în acest sens, anunţată zilele trecute pe lista de achiziţii a Primăriei este neglijabilă: 1,59 milioane de lei. Proiectul, în valoare de 70 de milioane de lei, presupune reabilitarea a patru pieţe şi zece străzi din oraş, care urmează să devină străzi pietonale. Banii vin de la Uniunea Europeană şi în investiţie sunt prevăzute lucrări de refacere a reţelelor utilitare, pavarea străzilor cu piatră cubică şi schimbarea mobilierului urban.
Cele patru pieţe care vor fi reabilitate sunt Unirii, Libertăţii, Sfântul Gheorghe şi Traian. În acelaşi proiect sunt cuprinse şi zece străzi din zona centrală: Lucian Blaga, Vasile Alecsandri, Sergent Constantin Muşat, Florimund Mercy, Francesco Grisselini, Radu Negru, Eugeniu de Savoya, General Praporgescu, Enrico Carusso şi strada Fără Nume.
Exact în urmă cu un an, Municipalitatea a început să achiziţioneze servicii adiacente pentru acest proiect. La începutul discuţiilor, au existat divergenţe legate de cine va suporta costurile reabilitării reţelei electrice şi de gaz din zona