Recent s-a deschis, discret, fără tam-tam, probabil cea mai bună cofetărie din oraş. În capătul bulevardului Traian, înspre Mara, se află cofetăria. Cochetă, discretă, cu prăjituri scoase din reţetarul magic al cofetarilor ce îşi iubesc meseria, Revoire este ceea ce lipsea oraşului. Mai sunt localuri care au şi funcţia de cofetărie, dar aici este altceva. Este o poveste despre dulciuri, despre pâine, cozonaci, despre creme la pahar, cafea şi ceai, servite ireproşabil.
Revedere! Cam aşa s-ar traduce Revoire. La o nouă revedere, ar fi traducerea adaptată în dulcele grai românesc…Cu aşa prăjituri!
În cofetărie predomină culoarea verde, adică linişte, tihnă, seninătate. Mobilierul, cu stil, de culoare albă, este în armonie cu verdele de pretutindeni. Ambalajele în care se pun biscuiţi au aceleaşi culori, verde şi roşu frumos. În ele se pun prăjiturele, ciocolată de casă ruptă în bucăţi, în aparenţă, neglijent. Dar bucăţile, aşa, rupte, te atrag mai mult decât cele care ar fi tăiate după liniar. O chichiţă de marketing, dar şi o ciocolată adevărată. Cremeş franţuzesc, o prăjitură greu de uitat. Are cremă din ingrediente naturale, respectiv unt, frişcă (nu vegetală) şi un pic de licoare magică. În ton cu cofetăria.
Bestiale sunt tartele cu fructe. Mici rotiţe, nici foarte tari, nici foarte moi, aşa cum trebuie să fie o tartă. Cremă de vanilie şi fructele ce acoperă tarta. Rulouri, savarină servită cum n-aţi mai văzut, ecleruri, amandine, dar şi prăjituri făcute cu ciocolată belgiană, s-au moussuri, o nebunie de cremă cu un blat foarte fin în interior, cu fructe în combinaţii reuşite. Forme concrete şi foarte gustoase pentru acest fel de prăjitură, ce nu se găseşte în Baia Mare în alt loc. Evident, moussul este o delicatesă franţuzească şi merită servită în orice fel de combinaţie.
Cafea de calitate, sucuri adevărate, ceai