Medicamentele expirate nu se aruncă la întâmplare. Este mesajul reprezentanţilor unui lanţ de farmacii din Braşov care îşi încurajează clienţii să revină în unităţi cu pastilele ale căror termen de valibilitate este depăşit. Aruncate la întâmplare, pilulele expirate pot dăuna mediului înconjurător atât prin contaminarea apei cât şi a solului şi de aceea este indicat ca produsele să fie distruse de firme specializate.
Campania ,,Un mediu curat – o viaţă sănătoasă pentru copiii noştri” a fost iniţiată pe 22 martie, de Ziua Mondială a Apei, de către lanţul de farmacii Ethica în parteneriat cu Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Direcţia de Sănătate Publică Braşov. „Cred că se mai aruncă şi la coşul de gunoi şi de aceea am şi început această campanie, ele sigur că pot afecta mediul, nu trebuie să uităm că sunt substanţe chimice care în final se pot infiltra în sol, în apă şi pot contamina, afectând flora şi fauna respectivă”, a declarat pentru BraşovulTau Rodica Ioniţă preşedinte Federaţiei Patronatelor Farmaceutice.
Campania se va încheia pe 31 martie. „De campanie am aflat din presă şi stând aici în cartier am văzut şi afişul farmaciei şi automat omul se informează, vede şi m-am gândit că e un lucru foarte bun”, ne-a spus o clientă. „Ideea este foarte bună şi ar trebui luate măsuri din toate punctele de vedere, la toate deşeurile, să fie pubele speciale pentru hârtii, pentru toate, pentru recilare”, ne-a spus un alt client. Campania de colectare a medicamentelor expirate este prima acţiune a Grupului de Farmacii Independente Ethica şi se va încheia pe data de 31 martie. Grupul are aproape 30 de puncte de lucru în tot judeţul, iar în Braşov câte unul în mai toate cartierele oraşului.
Medicamentele expirate nu se aruncă la întâmplare. Este mesajul reprezentanţilor unui lanţ de farmacii din Braşov care îşi încurajează clienţii să revină în unităţ