Urmeaza trei zile de iarna, timp in care o supa de pui, altfel, facuta acasa o sa fie un adevarat miracol. Se face simplu, este gustoasa si originala. In fond monotonia este ucigatoare, chiar si in bucatarie.
Pentru patru portii mari, ai nevoie de 50 de grame de unt, doua cepe, curatate si taiate in felii, o bucata de telina si o mana de frunze de telina tocate marunt, doi morcovi curatati si tocati marunt, o lingura de faina, circa 500 de grame de pui (pulpe piept sau aripioare), fara piele, o legatura de patrunjel proaspat, sare si piper negru proaspat macinat.
Pune carnea de pui la fiert in doi litri de apa cu putina sare. Aduna spuma si lasa carnea sa fiarba bine.
Topeste untul intr-un vas si caleste usor ceapa, telina (si frunzele), morcovul pana cand incep sa se inmoaie. Adauga faina si amesteca totul bine. Da deoparte.
Merge foarte bine cu tocana marocana de peste
Strecoara supa de pui, pastreaza zeama si taie in bucatele carnea de pui (daca poti scoate toate oasele).
Pune putina zeama peste amestecul de legume si lasa-le sa fiarba circa 10 minute, apoi pune totul in restul de supa de pui. Pune carnea si fierbe totul la foc mic inca cinci minute. Pune piper negru din belsug, potriveste de sare si adauga verdeata tocata marunt. Gata!
Este cu totul si cu totul alta supa de pui decat cea pe care o stiai.
Urmeaza trei zile de iarna, timp in care o supa de pui, altfel, facuta acasa o sa fie un adevarat miracol. Se face simplu, este gustoasa si originala. In fond monotonia este ucigatoare, chiar si in bucatarie.
Pentru patru portii mari, ai nevoie de 50 de grame de unt, doua cepe, curatate si taiate in felii, o bucata de telina si o mana de frunze de telina tocate marunt, doi morcovi curatati si tocati marunt, o lingura de faina, circa 500 de grame de pu