Un procentaj important din populaţie este afectată serios de criză şi se confruntă cu stări de depresie, care fără o consiliere potrivită, pot degenera în serioase probleme de sănătate mintală.
Din pacate, până acum autorităţile nu au considerat că şi aceasta este o problemă de sănătate publică şi nu au creat un sistem prin care pacienţii să aibă acces gratuit la serviciilor psihologilor. Noi, ca profesionişti facem toate demersurile pentru a fi înfiinţa un program naţional de asistenţă psihologică a populaţiei.
Sistemul actual nu favorizează accesul gratuit al populaţiei la servicii psihologice pentru că nu sunt decontate direct aceste servicii.
Am dus numeroase discuţii cu reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, însă, fără rezultat până în prezent pentru că nu există cadrul legislativ creat prin Legea 95/2006. De aceea, facem un apel la actualul ministru al Sănătăţii, dl. Nicolaescu, ca în momentul în care se produc modificări la Legea Sănătăţii să creeze şi acest cadru legislativ atât de necesar multor români.
Accesul pacienţilor români fără bani la servicii psihologice este şi un prim pas, extrem de necesar pentru ca majoritatea românilor să înţeleagă că în anumite momente este la fel de important să mergi la psiholog, cum este şi la medic, că mersul la psiholog nu înseamnă în niciun fel că ai o afecţiune psihică.
Profesia de psiholog trebuie să ajungă şi în ultimul cătun din România. Întreaga populaţie trebuie să afle despre cum poate fi ajutată de un psiholog.