Simulările la evaluarea naţională şi bacalaureat s-au încheiat. Rezultatele nu au fost deloc pe placul reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj. “Rezultatele obţinute nu ne mulţumesc, trebuie să insistăm în această perioadă pe pregătire, să intensificăm orele de pregătire, să comunicăm mai mult cu directorii şcolilor, cu părinţii şi cu elevi. Deşi mai avem puţin timp, mai putem ridica puţin procentul”, a declarat Maria Pop, inspector şcolar general adjunct, în cadrul conferinţei de presă de marţi, 26 martie.
Doar 28,15 la sută au promovat la matematică
Matematica a fost de departe materia care le-a dat elevilor de clasa a XII-a cele mai mari bătăi de cap. Potrivit datelor prezentate în cadrul conferinţei de presă de inspectorul şcolar general adjunct, Maria Pop, doar 28,15 la sută din cei care s-au prezentat la simulare au reuşit să obţină o notă peste cinci. Din cei peste 1770 de liceeni prezenţi la simulare, 172 de elevi au obţinut note între 5 şi 6, 35 de elevi au obţinut note de 9 şi doar patru elevi au reuşit să ia nota 10, restul notelor fiind cuprinse între 6 şi 8. Trei din cele trei note de zece au fost obţinute de elevi ai Colegiului Naţional Silvania, iar cea de a patra a fost obţinută de un elev al Liceului Octavian Goga din localitatea Jibou.
Lucrurile au stat mult mai bine la simulările probelor de istorie şi limba română. Astfel, la simularea probei scrise la istorie, 82,55 la sută dintre elevii prezenţi au luat note de trecere. Potrivit datelor furnizate de ISJ Sălaj, din cei 384 de liceeni prezenţi, nu au promovat examenul 67, iar trei elevi au obţinut nota zece.
Şi la proba de limba şi literatura română, rezultatele au fost mult mai bune decât cele obţinute la matematică. Din cei aproape 2.200 de liceeni prezenţi, au promovat examenul 54 la sută. La simularea acestei probe au fost obţinute şi cel