SIF Moldova trebuie să evite industriile prociclice şi trebuie să fie un intermediar pentru accesul în industrii în care România are un avantaj competitiv, sunt prezente în planul de dezvoltare a României, au suport din partea instituţiilor de finanţare internaţională şi sunt pe agenda investitorilor instituţionali, consideră Cătălin Iancu preşedintele OTP Asset Management, care candidează pentru un loc în Consiliul de Administraţie SIF2 Moldova.
Reporter: Care sunt obiectivele dumneavoastră pentru un eventual mandat de administrator SIF2 Moldova ?
Cătălin Iancu: SIF2 Moldova trebuie să fie un continuator al stabilităţii în piaţa de capital din România. Plecând de la ideea de continuitate, consider că SIF Moldova trebuie să se dezvolte şi vin cu câteva obiective evidenţiate în platforma mea de candidat. În primul rând, aş combate complexitatea prin simplitate. SIF-ul trebuie să evite industriile prociclice şi trebuie să fie un intermediar pentru accesul în industrii în care România are un avantaj competitiv, sunt prezente în planul de dezvoltare a Româ-niei, au suport din partea instituţiilor de finanţare internaţională şi sunt pe agenda investitorilor instituţionali.
Spre aceste sectoare propun să se îndrepte SIF-urile, tocmai pentru a răspunde necesităţilor exprimate de diverse categorii de investitori, care doresc să se expună pe aceste sectoare. Domeniile trebuie să fie, din punctul meu de vedere, agricultura, energia regenerabilă, infrastructura, IT şi comunicaţii.
Aşadar, SIF 2 Moldova trebuie să fie un proxy (n.r. intermediar) pentru companiile listate din sectoarele menţionate.
Acestea sunt sectoare în care România are un avantaj competitiv, în care România are expertiză, prezente în strategia naţională a Româ-niei şi pentru care există fonduri europene şi sprijin din partea altor instituţii internaţionale. Am discutat cu