Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa dezbate astăzi un proiect de hotărâre privind aprobarea unor măsuri de stimulare a turismului din staţiunea Mamaia. Articolul 1 al proiectului prevede că „în vederea promovării staţiunii Mamaia ca destinaţie turistică şi pentru creşterea calităţii produselor turistice, se stabilesc în sarcina tuturor operatorilor economici care îşi desfăşoară activitatea în staţiunea Mamaia măsuri specifice care să asigure atingerea scopului prezentei hotărâri”.
Articolul 2 al proiectului menţionează că operatorii economici proprietari şi/sau administratori ai unei structuri de primire turistice au obligaţia de a respecta mai multe măsuri specifice. Astfel, „în scopul informării corecte şi adecvate a clienţilor, structurile de primire turistice cu funcţiuni de alimentaţie publică şi agrement, respectiv restaurante, baruri, unităţi de fast-food, cofetării, cluburi etc, deja clasificate la cel puţin categoria 3 stele, precum şi cele care îndeplinesc condiţiile şi criteriile pentru eliberarea certificatului de clasificare la cel puţin categoria 3 stele, au obligaţia traducerii listelor de preparate şi băuturi, în cel puţin o limbă de circulaţie internaţională, de regulă engleză, cu luarea în considerare a categoriei clienţilor care frecventează unitatea respectivă”.
Cine nu se conformează, plăteşte
Nimic ieşit din comun până acum. Interesant este însă punctul B al acestui articol, care specifică foarte clar că „în vederea asigurării unui element de vizibilitate şi identitate a staţiunii Mamaia, structurile de primire turistice cu funcţiuni de agrement, respectiv cluburi, au obligaţia de a-şi confecţiona cel mai târziu în ultima săptămână a lunii iunie a fiecărui an câte un car alegoric şi de a participa în timpul sezonului estival la caravanele organizate săptămânal de Primăria Municipiului Constanţa. Carul aleg