• Pericole uriase ii ademenesc pe ieseni pe unele rafturi ale magazinelor • Frumos ambalate si colorate, la preturi mai mult decat incantatoare ochiului si buzunarului, asa-zisele "pateuri" sunt adevarate bombe chimice • Chiar daca sunt prezentate drept pateuri de rata sau gasca integrale, cele mai multe dintre acestea au o cantitate infima de carne, predominand in proportie de aproape 85 la suta numai conservanti, coloranti si proteine din soia
Tot mai multi ieseni risca sa ajunga pe patul de spital in urma consumului unuia dintre cele mai periculoase produse pentru organism. Cu termene de valabilitate care se intind chiar si pana in 2017, aceste produse produc, treptat si sigur, afectiuni grave ficatului, obosesc peste limita organismul si pot conduce chiar la cancer. La preturi atractive de 1-2 lei bucata, pateurile din cutiutele frumos colorate se dovedesc a fi adevarate bombe pentru organism. Indiferent de firma sub denumirea carora sunt oferite spre vanzare, continul pateurilor din ficat de porc, gasca, rata sau alte animale sunt o mare pacaleala.
Pate de rata, cu doar 5 la suta rata
Aceste produse abia daca pot fi numite pateuri. Pe langa faptul ca au un continut dubios si o calitate indoielnica, multe dintre etichetele pateurilor sunt de-a dreptul ridicole. Spre exemplu, unul dintre ambalajele depistate pe rafturile magazinelor poarta denumirea de "Pate cu ficat de rata", insa surpriza vine odata cu detalierea listei de ingrediente. Pe aceasta se mentioneaza ca produsul contine ficat de pui, in proportie de 15 la suta, ulei de palmier, carne de pasare si ficat de rata de doar 5 la suta. Pe nenumarate etichete ale produselor ce poarta denumirea de pate de porc, identificam la continut ingrediente precum carne de vita, carne de pui, piele de pasare, faina de grau, sare, zahar si o lista interminabila de conservanti. "Sunt pro