Este unul dintre cele mai scumpe condimente din lume, dar un singur firicel poate schimba complet gustul unei mancari sau prajituri. Puterile sale sunt imense in bucatarie prin culoare si aroma.
De la paella spaniola si celebra bouillabaise din sudul Frantei, pana orezurile italiane si indiene, sofranul si-a facut loc in bucatariile calde ale lumii aducand nu numai gustul usor amarui si aroma florala, dar si culoarea aproape asemanatoare cu a aurului.
Firisoarele delicate de sofran sunt, de fapt, staminele unei flori (Crocus sativus), iar pentru obtinerea acestui condiment atat de apreciat e nevoie de o munca titanica. Fiecare floare produce doar 3 stamine, care sunt culese cu mana si apoi uscate. Pentru un gram de praf de sofran e nevoie de cateva sute de firicele fine. Partea buna e ca pentru o aroma perfecta e nevoie doar de foarte putin sofran, pentru ca altfel vei obtine un gust amar.
Integral pe foodstory.ro
Foto: authenticfood.ro Tag-uri: sofran, condimente, retete
Este unul dintre cele mai scumpe condimente din lume, dar un singur firicel poate schimba complet gustul unei mancari sau prajituri. Puterile sale sunt imense in bucatarie prin culoare si aroma.
De la paella spaniola si celebra bouillabaise din sudul Frantei, pana orezurile italiane si indiene, sofranul si-a facut loc in bucatariile calde ale lumii aducand nu numai gustul usor amarui si aroma florala, dar si culoarea aproape asemanatoare cu a aurului.
Firisoarele delicate de sofran sunt, de fapt, staminele unei flori (Crocus sativus), iar pentru obtinerea acestui condiment atat de apreciat e nevoie de o munca titanica. Fiecare floare produce doar 3 stamine, care sunt culese cu mana si apoi uscate. Pentru un gram de praf de sofran e nevoie de cateva sute de firicele fine. Partea buna e ca pentru o aroma perfecta e nevoie doar de foarte putin sofran,