Google a lansat săptămâna trecută serviciul Keep, care se doreşte un rival pentru Evernote în categoria programelor pentru notiţe care lucrează în Cloud şi pe care le puteţi transforma pe mai multe device-uri.
adevarul.ro porneşte un miniserial pentru a vă ajuta să vă îmbunătăţiti productivitatea online şi nu numai. Uneltele pe care le avem la dispoziţie pe internet pot să ne ajute să ne facem viaţa mai uşoară, iar stocarea în Cloud, nu pe calculator, poate să ne transforme în cetăţeni digitali cu adevărat. Aşadar, de astăzi până joi vă vom prezenta fiecare un serviciu de notiţe. Eu voi scrie astăzi despre Evernote, pe care-l folosesc în mod constant, Răzvan Băltăreţu despre Google Keep, iar Octavian Palade despre One Note de la Microsoft.
De ce Evernote?
Am redescoperit Evernote acum două săptămâni în momentul când am citit un articol pe Gizmodo, despre cum Evernote a fost folosit greşit. Lansat pentru prima oară în 2008, serviciul a ajuns la 11 milioane de utilizatori în 2011. Avantajul Evernote este faptul că, deşi este un serviciu individual şi nu aparţine unei mari companii, oferă o suită de programe care te pot ajuta să înlocuieşti toate programele instalate în calculator.
Aplicaţia de bază, cea de notiţe este mult mai mult decât îi spune numele. Pentru că de fapt e un mic editor de text, cu funcţii asemănătoare Google Docs, dar cu avantajul de a putea organiza mult mai bine ceea ce scriem. Ca să vă daţi seama cât de mult folosesc Evernote, toate articolele sunt scrise şi salvate mai întâi în această aplicaţie.
Programul de pe calculator poate fi instalat şi pe Windows, dar şi pe Mac. Putem să organizăm informaţiile în dosare, în funcţie de scopul şi tema notelor. Fiecare are un titlu, putem să setăm o localizare, dar putem pune şi taguri, iar această ultimă setare este foarte bună pentru organizarea şi găsirea de informaţii, mai a