Louis Van Gaal s-a considerat jignit de un articol publicat în octombrie 2012 de ProSport, în care era comparat de foştii săi jucători cu Adolf Hitler
„Van Gaal este Hitler pentru fotbaliştii brazilieni. Este arogant, încrezut şi are o problemă”. Declaraţia îi aparţine lui Geovanni şi sintetizează, în opinia fostului jucător al Barcelonei, personalitatea selecţionerului Olandei. Caracterizarea nu a putut să fie trecută cu vederea de către redactorii ProSport, astfel că, în ediţia de pe data de 15 octombrie 2012, cu o zi înaintea disputării partidei dintre România şi Olanda, ziarul a preluat-o, alături de altele, compunând un tablou al selecţionerului care urma să se afle pe banca tehnică a batavilor.
Ceea ce se presupunea a fi un simplu articol s-a transformat, cinci luni mai târziu, într-un motiv de suspendare a ziarului de la orice acţiune a naţionalei Olandei: „Deşi nu exprima părerea autorului, articolul rămâne unul care insultă. Drept urmare, ziarul dumneavoastră nu va beneficia de acreditări la partida de pe 26 martie”, e scris în comunicatul Federaţiei olandeze care a ajuns cu doar câteva zile înainte de plecarea reporterilor ProSport spre Amsterdam. Eram interzişi şi consideraţi a-l fi jignit pe selecţionerul Olandei.
Jurnalul Annei Frank
Ieri, corespondenţii ziarului au vizitat Casa Memorială a Annei Frank, poate cea mai cunoscută victimă din Olanda a ideologiei lui Hitler. În 1942, la doar câteva zile după ce a împlinit 13 ani, Anne şi familia sa s-au ascuns într-o cameră secretă a unei locuinţe din Amsterdam, pentru a scăpa de deportarea nazistă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Acolo, alături de părinţii ei de origine evreiască, a sperat într-o schimbare radicală a gândirii celor care încărcau zilnic trenuri ce plecau în est, spre lagărele de exterminare naziste.
Doi ani mai târziu, famili