Terne, lipsite de urmări, în cele din urmă devenite o povară pentru şefii instituţiilor deconcentrate, şedinţele de colegiu prefectural au devenit acum şi inaccesibile, prefectul Eugen Ionică hotărând interzicerea prezenţei reprezentanţilor presei.
„Am considerat că trebuie să fac schimbări!”, este motivaţia prefectului Eugen Ionică pentru interzicerea accesului presei la şedinţele de Colegiu Prefectural, desfăşurate lunar.
„Veţi fi informaţi asupra a ceea ce se discută, vom face conferinţe de presă, aşa cum am stabilit!”, s-a anunţat sec, fără drept de apel, inducându-se ideea că sub privirile jurnaliştilor directorii instituţiilor judeţene se inhibă, nu se exprimă liber, nu discută în contradictoriu, nu sunt productivi atunci când caută soluţii la problemele la zi apărute în judeţ, sau, din contră, dacă fac asta, nu e de interes public. Presa era cea care făcea aceste şedinţe ineficiente, nu cu mult timp în urmă chiar prefectul exprimându-şi dezamăgirea că întâlnirile au devenit mai mult decât formale şi că directorii nici măcar nu se mai deranjează să vină, trimiţându-şi adjuncţii.
E greu de explicat cum de s-a născut această idee tocmai în trâmbiţa eră a punerii administraţiei publice cu adevărat în slujba cetăţeanului. Şi după mai multe mandate în care s-a respectat principiul transparenţei (aşa cum a făcut-o, spre exemplu, prefectul Leonid Moisiu, care a cerut chiar reprezentanţilor presei să pună întrebări pe marginea celor discutate), sau măcar s-a mimat, şi după ce nici măcar temutul prefect Marin Diaconescu, în faţa căruia tremurau directorii la începutul anilor 2000, nu s-a gândit că jurnaliştii n-au ce căuta să le spună fraierilor de cititori cine şi ce mai zice pe la Prefectură.
„Să nu luăm de bun tot ce am moştenit din mandatele trecute”, a completat ieri expunerea şi şeful cancelariei prefectului, Dan Stoichice