Filmele cu cyborgi prezintă de obicei poveşti care se întâmplă într-un viitor îndepărtat. Iată că nu mai este mult până când oamenii-robot vor fi ceva la ordinea zilei. Google se pregăteşte să lanseze ochelarii Google Glass, care le permit utilizatorilor să interacţioneze cu mediul încpnjurător într-un mod cu totul nou. Don Mattrick, preşedintele diviziei Interactive Entertainment Business de la Microsoft, responsabil cu consola video Xbox, estima recent că peste 10 ani persoanele care folosesc astăzi dispozitive electronice avansate vor purta, în medie, 10 senzori pe corp. "Credinţa mea personală este că peste 10 ani vom purta 10 senzori care vor colecta şi aplica date la lucrurile care sunt valoroase pentru noi ca utilizatori", a spus Mattrick, la evenimentul TechForum organizat de Microsoft.
Acum, o organizaţie a lansat un senzor care poate fi implantat în organismul unui om şi transmite către un smartphone, prin intermediul unei aplicaţii, informaţii despre starea sângelui acestuia.
Dispozitivul a fost creat de cercetătorii de la Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne din ELveţia. Senzorul are o lungime de 14 milimetri şi poate oferi informaţii precum nivelul de proteine sau de glucoză din sânge.
Bateria senzorului se încarcă prin inducţie magnetică.
Cercetătorii spun că senzorul ar putea oferi informaţii despre un posibil infarct cu suficient timp înainte ca acesta să se întâmple. De multe ori, inima eliberează în sânge o proteină înainte ca infarctul să aibă loc.
Filmele cu cyborgi prezintă de obicei poveşti care se întâmplă într-un viitor îndepărtat. Iată că nu mai este mult până când oamenii-robot vor fi ceva la ordinea zilei. Google se pregăteşte să lanseze ochelarii Google Glass, care le permit utilizatorilor să interacţioneze cu mediul încpnjurător într-un mod cu totul nou. Don Mattrick, preşedintele diviziei Int