Bucataria-Romaneasca.ro va recomanda o reteta delicioasa: Pate de post
Ingrediente :
200 gr fasole boabe fiarta, 100 gr alune de padure, 2 cepe, 1 lingurita boia de ardei dulce, 50 gr masline negre fara sambure, 50 ml ulei, 1/2 lingurita nucsoara macinata, sare, piper dupa gust.
Decor: masline negre, rondele de ceapa, patrunjel verde.
Mod de preparare
Ceapa se taie rondele si se prajeste in ulei incins pana capata o culoare usor aurie. Se adauga jumatate din cantitatea de boia si se amesteca. Se lasa separat la racit.
Alunele se mixeaza cu ajutorul unui blender , pana devin aproape ca o pudra si se pun intr-un bol mai mare.
Ceapa impreuna cu uleiul in care s-a prajit si fasolea se pun in vasul de blender si se mixeaza pana obtinem o pasta.
Maslinele le taiem in cubulete micute .
Peste compozitia de alune se adauga pasta obtinuta din ceapa si fasole, cubuletele de masline, restul de boia , nucsoara , sare si piper dupa gust.
Se amesteca pana obtinem o compozitie omogena.
Pate-ul se pune in boluri micute si se decoreaza cu masline si verdetata .
Se pastreaza maxim 2 zile la frigider , vasul fiind acoperit cu folie alimentara.
Se serveste cu paine prajita si legume crude , este delicios!
Pofta Buna!
Sursa: bucatarie-romaneasca.ro Tag-uri: reteta, pate, post
Bucataria-Romaneasca.ro va recomanda o reteta delicioasa: Pate de post
Ingrediente :
200 gr fasole boabe fiarta, 100 gr alune de padure, 2 cepe, 1 lingurita boia de ardei dulce, 50 gr masline negre fara sambure, 50 ml ulei, 1/2 lingurita nucsoara macinata, sare, piper dupa gust.
Decor: masline negre, rondele de ceapa, patrunjel verde.
Mod de preparare
Ceapa se taie rondele si se prajeste in ulei incins pana capata o culoare usor aurie. Se adauga jumatate din