Prezenţa României la Salon du livre, ca ţară invitată, între 21 şi 25 martie, a fost apreciată luni seară, la finalul evenimentului, drept o veritabilă reuşită, o sărbătoare a culturii române.
"Cred că este o veritabilă reuşită, care se simte. Totul a fost foarte viu. Au fost evenimente foarte diverse, s-au exprimat opinii foarte, foarte diferite", declara într-un interviu acordat Agerpres preşedintele Centre national du livre (CNL), Jean-François Colosimo.
La rândul său, preşedintele Institutului Cultural Român (ICR), principalul organizator al prezenţei româneşti la Paris, Andrei Marga, consideră că participarea României la Salon du livre a fost o sărbătoare a culturii române şi un succes enorm.
Preşedintele Comisiei pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă din Senat, Georgică Severin, a afirmat că "acest salon este o mare reuşită în sensul organizatoric, iar prezenţa României ca invitat de onoare este o reuşită pentru literatura şi cultura română".
Georgică Severin a remarcat faptul că la Salon du livre "s-a vândut cartea românească", senatorul menţionând cozile care în unele momente erau de 20-30 de persoane.
De asemenea, el a evidenţiat "calitatea dezbaterilor" care au avut loc în pavilionul României, apreciind-o ca "remarcabilă", dar şi momentele importante găzduite de alte spaţii ale Salonului, precum acelea în care peste 150 de persoane "îi sorbeau cuvintele marelui maestru român" care este Norman Manea.
Curiozitatea intelectuală şi pentru cultura română s-a remarcat, potrivit lui Georgică Severin, şi prin faptul că şi la standurile editurilor franceze cartea românească s-a vândut foarte bine.
Nu în ultimul rând, preşedintele Comisiei senatoriale de cultură a salutat seria de prezenţe ale unor înalţi oficiali francezi în pavilionul României începute joi, cu vizita preşedintelui Francois Hollande, continuate