Pentru prima dată, la această a 33-a ediţie a Salonului Cărţii de la Paris a existat şi un spaţiu de 600 de metri pătraţi rezervat cărţilor de bucate, cu un spaţiu destinat demonstraţiilor.
Pe lângă aragazul adus acolo s-au perindat de-a lungul celor patru zile de manifestări artistice, mari bucătari francezi care şi-au promovat cu această ocazie cele mai noi reţete. Cum România a fost ţara invitată de onoare în acest an, s-a găsit şi un amator de bucate din România care să îmbine literatura cu bucătăria. E vorba de Mircea Dinescu la a cărui demonstraţie publică a asistat şi Vasile Damian:
Poetul-bucătar Mircea Dinescu a fost dat pe spate, dar nu de ustensilele de bucătărie puse la dispoziţie de organizatori ci dimpotrivă, de lacunele, de lipsurile constatate pe standul zis "gastronomic". În momentul în care se pregătea să gătească un stufat în faţa a zeci de curioşi gurmanzi, invitatul de onoare a constatat că din 4 ochiuri de la aragaz, trei nu funcţionează. Greu în condiţiile astea să faci o treabă serioasă. Mircea Dinescu: Un reportaj de Vasile Damian
Pentru prima dată, la această a 33-a ediţie a Salonului Cărţii de la Paris a existat şi un spaţiu de 600 de metri pătraţi rezervat cărţilor de bucate, cu un spaţiu destinat demonstraţiilor.
Pe lângă aragazul adus acolo s-au perindat de-a lungul celor patru zile de manifestări artistice, mari bucătari francezi care şi-au promovat cu această ocazie cele mai noi reţete. Cum România a fost ţara invitată de onoare în acest an, s-a găsit şi un amator de bucate din România care să îmbine literatura cu bucătăria. E vorba de Mircea Dinescu la a cărui demonstraţie publică a asistat şi Vasile Damian:
Poetul-bucătar Mircea Dinescu a fost dat pe spate, dar nu de ustensilele de bucătărie puse la dispoziţie de organizatori ci dimpotrivă, de lacunele, de lipsurile constatate pe standul zis "gastr