Termenul pentru plata datoriilor către bugetul de stat şi jucători, obligatorie în obţinerea licenţei, expiră vineri. Starea de insolvenţă aduce, însă, Universităţii un mare avantaj.
Mai sunt două zile până când cele 18 cluburi din Liga I trebuie să ateste că nu au datorii restante către bugetul de stat, foşti sau actuali jucători, angajaţi şi alte cluburi, pentru a obţine licenţa din partea comisiei conduse de Viorel Duru. Universitatea Cluj are de partea sa avantajul stării de insolvenţă care aduce după sine şi îngheţarea tuturor datoriilor începând cu data de 6 februarie. Horia Ţiril, administratorul judiciar al clubului, spune că „Şepcile roşii" n-ar trebui să aibă emoţii în ceea ce priveşte dosarul de licenţiere.
Oficialii „studenţilor" au fost programaţi pe 13 martie pentru susţinerea dosarului de licenţă, în faţa comisiei conduse de Viorel Duru, dar trebuie să rezolve până vineri problema datoriilor. Situaţia Universităţii pare a fi salvată tocmai de starea de insolvenţă în care se regăseşte societatea. Regulamentul comisiei conduse de Duru prevede că până pe 29 martie cluburile trebuie să prezinte dovada că nu au datorii restante la bugetul de stat (aferente salariilor), jucători, antrenori sau alte cluburi, ori să prezinte o dovadă a reeşalonării acestora. În cazul Universităţii, legea insolvenţei acţionează ca şi o dovadă a faptului că datoriile cumulate de către societate sunt îngheţate şi urmează a fi reeşalonate după aprobarea planului de reorganizare, a explicat Horia Ţiril. „Am discutat şi cu domnul Duru situaţia în care ne aflăm, iar şi dânsul a recunoscut că nu s-a mai întâlnit cu un astfel de caz. Practic, pentru a lua licenţa noi trebuie să nu avem o serie de datorii sau, foarte important, să prezentăm documentele care atestă că am reeşalonat respectivele creanţe. Ori, în cazul nostru, legea 85 acţionează tocmai în acest sens. Dator