20 de dascali-artisti din Maramures s-au aflat din nou in atentia publicului iubitor de arta, dar si a elevilor, care de abia au asteptat sa vada cu ce ii surprind in acest an. Ceea ce i-a impresionat se pare pe mai tinerii vizitatori prezenti la vernisajul derulat aseara, 25 martie, in Golden Gallery, a fost tehnica prin care au fost realizate lucrarile seniorilor.
Editia a XI-a a „Salonului anual al profesorilor de arte vizuale” a fost una bogata in lucrari, expozantii venind chiar si cu cate doua sau trei creatii personale. Dascalii s-au intrecut sa aduca in fata publicului un numar semnificativ picturi, lucrari grafice si de design , dovedind ca activitatea petrecuta la catedra nu le taie din elanul creatiei.
“In fiecare an, la fiecare editie, pe langa acesti membrii UAP care sunt si dascali in sistemul nostru preuniversitar, expun si profesori, din placerea de a mai tine o pensula in mana si de a mai picta sau de crea si alte lucrari de arta in specificul pe care l-au absolvit”, a relatat directorul Liceului de Arte, Mariana Tilca.
Actiunea a fost benefica si pentru elevii celor 20 de dascali, pentru ca au putut sa descopere cateva tehnici de lucru care nu au fost inca predate la clasa. Asa s-a intamplat in cazul profesorului Mihai Ciplea, care a starnit interesul vizitatorilor cu o serie de lucrari care scot in evidenta personalitatea ascunsa a omului.
“ Lucrarile sunt in pix cu tus. E o tehnica foarte simpla, care se realizeaza de fapt prin consumarea tusului pe hartie. Pe marginea desenelor este tusul abordat de mai multe ori iar in partea interioara a lucrarilor, tusul deja se sterge cumva”, a explicat profesorul Mihai Ciplea.
“E a doua expozitie la care vin si, la fel ca data trecuta, sunt placut impresionata. Sunt surprinsa si sincera sa fiu imi plac majoritatea dintre ele ”, a marturisit una dint