Învăţământul braşovean a primit şi în acest an unele dintre cele mai mari sume din bugetul local, respectiv de 127 de milioane de lei, reprezentând 21,27% din cheltuielile totale ale municipiului. Nevoile sunt însă mult mai mari, iar directorii şcolilor şi liceelor din municipiu, prezenţi la dezbaterea organizată de edili pe bugetul alocat acestui capitol, au ridicat o serie de alte probleme care au nevoie de remediere urgentă şi implicit de bani.
În bugetul pe 2013, la capitolul investiţii în unităţi de învăţământ au fost prevăzute 13 milioane de lei, pentru reabilitarea termică a 17 şcoli şi alte 4 milioane de lei pentru reparaţiile curente şi igienizările, care vor avea loc pe parcursul vacanţei de vară. Şi alţi directori de şcoli au solicitat bani pentru termoizolarea clădirilor, ţinând că din cele 66 de unităţi din oraş, doar jumătate au avut parte de astfel de lucrări. Reprezentanţii Primăriei au precizat că, anul acesta, sunt excluse lucrări de acest gen la alte şcoli în afară de cele 17, dar vor da fonduri pentru efectuarea studiilor de fezabilitate şi a proiectelor tehnice pentru altele.
Primarul George Scripcaru a precizat că odată cu aprobarea bugetului, la finele acestei săptămâni, va fi dat şi ordinul de reluare a lucrărilor la cele patru săli de sport începute din toamna trecută.
Liceul de Sport fără sală de sport
Una dintre cele mai mari probleme semnalate în şedinţă şedinţă a fost ridicată de conducerea Liceului Sportiv care nu are… o sală de sport. 170 de copii din clasele I-VIII fac orele de gimnastică sau de atletism în cinci săli de clasă, din care profesorii au scos băncile. Situaţia durează de doi ani, de când clădirea în care funcţiona Liceul cu program sportiv a fost retrocedat fostului proprietar, iar elevii din clasele I – VIII au fost mutaţi într-o fostă şcoală generală din cartierul Astra. Pentru elevii de la Sport