De ani buni suferă de retinopatie pigmentară, şi-a „legat” trompele pentru a nu mai face copii, dar Cornelia Catanga s-a trezit cu o sarcină la care, după spusele ei, va renunţa pentru că îi va afecta grav vederea... Specialiştii consultaţi de „ring”, prof. dr. Monica Pop, oftalmolog şi prof. dr. Bogdan Marinescu, ginecolog , o contrazic şi susţin că, dacă e într-adevăr însărcinată, poate păstra liniştită copilul.
Prof. dr. Marinescu a explicat că, statistic vorbind, există posibilitatea ca o femeie cu trompele „legate” să rămână totuşi însărcinată, întrucât „repermeabilitatea trompelor poate apărea în maximum doi la sută din cazuri”.
Vârsta nu afectează sarcina
De asemenea, specialistul consideră că solista ar putea duce sarcina la bun sfârşit deşi are 54 de ani şi a suferit o operaţie de cezariană. „Sarcina poate fi păstrată! Există mai multe riscuri, avort spontan, oprirea din evoluţie a fătului şi multe altele, dar o sarcină urmărită şi monitorizată poate fi dusă la bun sfârşit şi la 54 de ani. Cezariana pe care Catanga a făcut-o nu are legătură cu evoluţia unei sarcini. Dar fiind vorba de un uter cicatrizat, avem, de asemenea, riscuri. Factorii de influenţă ar fi vârsta, modul în care a apărut sarcina şi cum se prezintă cicatricea uterină după cezariană”, a conchis prof. dr. Bogdan Marinescu.
Boala este ereditară
Prof. dr. Monica Pop insistă însă în cazul Corneliei Catanga pe aspectul afecţiunii ereditare. „Retinopatia ei pigmentară nu are nicio legătură cu sarcina. Singurul risc, care e şi cel mai important, ar putea fi ca micuţul, dacă se va naşte, să moştenească boala de la mamă. Totul e ereditar”, a precizat oftamologul.
„Sarcina e în şase săptămâni. Nu pot duce sarcina la capăt pentru că, dacă dau naştere acestui copil, voi rămâne fără vedere... Pentru mine e o crimă.”, CORN