Foştii angajaţi de la Combinatul Mechel din Câmpia Turzii au venit, marţi, pe frig şi ninsoare, la intrarea în întreprindere, să protesteze din nou faţă de neplata salariilor compensatorii datorate de patronatul rus al fabricii.
Acţiunile de protest se află în cea de-a patra săptămână consecutivă. Luni, 25 martie, mai mulţi muncitori concediaţi de Mechel au anunţat că au intrat în greva foamei pentru că ei şi familiile lor nu mai au nicio sursă financiară pentru supravieţuire. Numeroase femei care au lucrat peste două decenii în combinat au arătat că după disponibilizare au încercat să îşi găsească un loc de muncă, dar nu au avut nicio şansă, pentru că la Câmpia Turzii nimeni nu face angajări, iar Combinatul social, care se va deschide cu fonduri europene, îşi va începe activitatea de-abia din luna august.
'Autorităţile române au vândut - numai ele ştiu cum, că vânzarea este şi azi la secret - în urmă cu opt ani, 'Industria Sârmei'. După opt ani, patronii ruşi au decis să închidă Mechel Câmpia Turzii, după ce au avut profituri colosale de pe urma muncii noastre. Ruşii aveau obligaţii sociale faţă de muncitori, dar au plecat pe furiş din ţară, plini de bani, fără să ne plătească trei salarii. Suntem victimele unor milionari ahtiaţi după bani. Şi autorităţile române, nu numai ruşii, sunt responsabile pentru situaţia noastră de azi. Noi ce suntem pentru politicieni? Doar maşinărie de vot? Politicienii ăştia milionari nu văd că murim aici? Chiar aşteaptă să murim aici în greva foamei ?', a spus un protestatar..
Citeşte şi:
Un fost angajat de la Mechel Câmpia Turzii protestează prin greva foamei
Angajaţii Mechel fac CHETĂ pentru salvarea fabricii
Muncitorii concediaţi de la Mechel Câmpia Turzii: Din februarie viaţa noastră a devenit un coşmar
Foştii angajaţi de la Combinatul Mechel din Câmpia Turzii au venit, marţi, pe f