Din cauza costurilor ridicate de realizare, fosta conducere Metrorex a decis să apeleze la o metodă mai simplă de a organiza, totuşi, “Muzeul de trei minute” – un spaţiu în care urma să se prezinte istoria rămăşiţelor unor scoici, moluşte, corali sau alge vechi de peste 65 de milioane de ani. Noile exponate vor fi studenţi ai Universităţii Politehnice care şi-au petrecut viaţa încercând să îşi ia restanţele.
“Ne-a fost foarte greu să adunăm fondurile necesare pentru Muzeu aşa că ne-am orientat spre o altă eră a istoriei umanităţii pe care să o putem oferi publicului larg. Ideea ne-a venit când făceam aici măsurători pentru a instala casetele cu fosile, iar unul dintre muncitori a strigat spre un instalator “Vezi că dărâmi fosila!”. Când ne-am uitat speriaţi să vedem ce se întâmplă ne-am dat seama că muncitorul doar îmbrâncise un biet student în anul cinci de la Aerospaţială.
Acum am selectat deja peste 40 de studenţi care vor servi drept exponate. Aceştia sunt în stare foarte bună, unii dintre ei chiar şi-au dezvoltat propriul ecosistem în care se hrănesc cu bacterii, în special cei de la Sistemele Biotehnice. Întâmpinăm ceva dificultăţi cu studenţii de la Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor, care au impresia că vrem să îi ducem la Cernavodă şi acum le testăm rezistenţa la uraniu, dar am angajat deja un psiholog pentru consiliere,” a declarat managerul de proiect.
Şi spaţiul de prezentare se va modifica faţă de planul iniţial. După o discuţie cu reprezentanţi ai Politehnicii Bucureşti, s-a luat decizia de a amplasa în staţia de metrou, lângă fiecare pilon de susţinere mese de plastic, ramase de la controversatul local La Jeg, mese la care vor sta studenţii care de decenii încă se chinuie să termine facultatea. Fiecare student va fi expus alături de vrafurile de cursuri la care nu şi-a luat restanţele şi o navetă de bere alături de un castron d