Potrivit statisticilor, în România, un bărbat din patru are probleme cu erecţia. Piaţa farmaceutică abundă în produse care vin de hac acestei "neplăceri", însă aceste pilule nu îi pot ajuta pe cardiaci, hipertensivi sau alte categorii de pacienţi. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, are o variantă nemedicamentoasă: recomandă trei alimente pentru potenţă.
Bolile cardiovasculare, stresul şi tutunul sunt principalii inamici ai erecţiei. Pentru bărbaţii care se confruntă cu astfel de probleme, specialiştii în medicină tradiţională chineză susţin că rezolvarea constă în... friptura de miel. „Acest aliment creşte potenţa, iar cei care vor să-şi regăsească erecţia pot mânca, zilnic, friptură de miel sau berbec preparată cu mult usturoi”, explică Adrian Florea, specialist în medicină tradiţională chineză (www.quiraki.ro).
Proteina animală ajută
„Nu este recomandat să consumaţi carne de miel tânăr (5-6 kg) pentru că este plină de colagen şi toxică. Ideal este să consumaţi carnea unui miel cu greutatea de 14 kg. Da, proteina animală, în general, ajută în caz de disfuncţie erectilă. Ea stimulează această funcţie însă doar la organismele sănătoase. Ca afrodiziac nu are efect dacă o mănâncă un bărbat bolnav. Carnea de miel este hrănitoare şi, dacă persoana nu este sedentară, îşi poate îmbunătăţi potenţa dacă mănâncă, zilnic, o friptură de miel de 100 g. Însă cine doreşte că urmeze o astfel de «cură» trebuie să-şi facă analizele şi să consulte un nutriţionist înainte de a o începe”, explică şi prof. dr. Mencinicopschi.
Omleta cu ceapă sau usturoi, afrodiziac
„Un alt aliment-minune în disfunţia erectilă este omleta, din ouă bio, cu multă ceapă. Aşa-numitul scrob, cu ulei de măsline şi ceapă tocată. Acesta se consumă imediat după preparare. Pentru ca efectul să fie