După aproape trei luni de aşteptare, primarii au aflat că bugetul pentru anul acesta este mai mic faţă de 2012, anulând multe planuri de investiţii. În unele situaţii, reprezentanţii administraţiilor locale spun că vor fi probleme şi cu acoperirea cheltuielilor de personal.
În Castranova, planurile de investiţii sunt blocate din cauza datoriilor. Primăria are de achitat facturi de 300.000 de lei pentru extinderea reţelei de apă, investiţie care a început pe bani guvernamentali. Finanţarea s-a blocat, iar acum administraţiile locale trebuie să acopere din fonduri proprii investiţiile. „Lucrările au fost începute pe Ordonanţa 7, pe care nu am mai primit bani nici anul trecut şi nici acum doi ani. Investiţia are o valoare de 800.000 de lei, din care mai avem de plătit 320.000 de lei, fiind realizată în proporţie de 96%. În aceste condiţii, nu putem demara alte lucrări până nu le achităm pe acestea, pentru că aşa este legea. Ar fi trebuit să se facă excepţii pentru proiectele pe hotărâri de guvern, pentru că nu s-au mai alocat bani“, a spus primarul Dumitru Măceşanu.
Şcolile au nevoie de reparaţii
Unităţile de învăţământ necesită reparaţii şi investiţii de întreţinere, dar şi de modernizare. „Şcolile au nevoie de acoperişuri, de grupuri sanitare în interior, de locuri de joacă, dar şi de centrale termice. Vom analiza situaţia în şedinţa de consiliu local“, a precizat edilul Dumitru Măceşanu. În ceea ce priveşte fondurile europene, primarul se gândeşte la realizarea unui proiect pentru amenajarea bălţii, cu plaje şi cabane, astfel încât să devină o sursă majoră de venit pentru bugetul local. Investiţiile pe această zonă pot începe însă din 2014.
După aproape trei luni de aşteptare, primarii au aflat că bugetul pentru anul acesta este mai mic faţă de 2012, anulând multe planuri de investiţii. În unele situaţii, reprezentanţii administraţiilor local