Anchetatorii au descins la sediul băncii unde au sigilat mai multe calculatoare şi au. Există suspiciuni că ar fi acordate mai multe credite neperformante care nu au fost achitate şi au produs băncii un prejudiciu major.
Potrivit unei informaţii publicate în exclusivitate de newsbv.ro descinderea procurorilor a avut loc în 19 martie 2013. În seara aceleiaşi zile, un reprezentant al directorului general al CEC România, Radu Graţian Grecea, a venit la Braşov, unde le-a solicitat demisia celor două directoare de la Braşov, în caz contrar urmând a fi demise. A doua zi dimineaţă (20 martie 2013), atât directorul filialei - Florentina Tăvălică, cât şi adjuncta - Nicoleta Renţea, şi-au dat demisia şi şi-au predat atribuţiile către persoane aduse de la alte sucursale CEC din afara judeţului Braşov, mai scrie newsbv.ro.
Conform propriilor statistici, cei de la CEC îşi raportau, la Braşov, credite afectate de restanţe de 307.773,31 de lei. Mai mult, pentru gaura neagră de la Braşov, banca a decis prevederea unor provizioane (sume de bani din profit care să acopere pierderile) de 127.480,87 de lei, portofoliul creditelor CEC pentru persoanele juridice fiind afectat în proporţie de 42,23%. Sume atât de mari acordate de CEC unor persoane juridice, clasificate chiar de mai-marii CEC ca fiind „restante şi îndoielnice” se mai întâlnesc în Constanţa (179.007,84 lei credite îndoielnice), Vâlcea (157.617,11 lei credite îndoielnice), Cluj (158.405,35 lei), mai scrie newsbv.ro.
Directoarele demise nu au putut fi contactate pentru a oferi un punct de vedere. DNA Braşov nu a dorit să comenteze o anchetă aflată abia la început.