„Staff-ul” Diviziei Miniere, adică aparatul birocratic, a fost modificat ieri, organigrama fiind prezentată sindicatelor miniere. Astfel, din 233 de salariați TESA au mai rămas 213. De asemenea, la nivelul diviziei conduse acum de Daniel Antonie și de directorul economic Vasile Ghimiș, funcțiile de directori, șefi de departamente și de contabili șefi au fost diminuate.
La ședința de ieri, Directoratul CE Oltenia s-a întâlnit cu Marin Condescu și cu ceilalți lideri ai Federației Naționale Mine Energie (FNME). Aflăm pe surse că, deși inițial sindicatele nu au fost de acord cu desființarea EMC-urilor, ieri, liderii s-au înțeles cu administrația, fiind de acord și cu programul de lucru în perioada sărbătorilor pascale. Astfel, în jur de 13.000 de mineri vor intra în concediu în perioada 1-13 mai.
Departamente desființate
În urma reorganizării diviziei miniere, din 58 de directori au mai rămas 46, șefii de departamente nu mai sunt decât opt, față de 36 câți erau până acum, și s-a renunțat la cinci funcții de contabili șefi, din 19 rămânând doar 14. De asemenea, a fost desființat departamentul juridic al diviziei, numărul de juriști fiind diminuat în mod simțitor. Trebuie spus că aceste informații au fost obținute pe surse.
Probleme
La ședința de ieri s-a discutat și despre problemele privind vânzarea energiei electrice care se face cu dificultate: „Stocurile sunt supraîncărcate și CE Oltenia întâmpină mari greutăți privind vânzarea de energie. Din această cauză salariații sunt trimiși în concediu”, declară sursele.
Marin Condescu, la negocierea noii organigrame
Marin Condescu a declarat pentru Radio Târgu Jiu că EM Rovinari și EM Jilț nu pot să funcționeze. Referitor la noua organigramă a Diviziei Miniere, acesta a spus: „Este dreptul exclusiv al administrației să organizeze, dar avem și noi punctele noastre. Sunt cel puțin do