V-ați imaginat vreodată cum arăta locul pe care se află orașul în care locuiți în urmă cu sute sau chiar mii de ani? Că în loc de clădiri înalte cu tencuială scorojită erau probabil păduri ? Că, în acele vremuri, natura încă mai avea un cuvânt greu de spus?Și că în loc de mașini poluante, caii maiestuoși serveau drept singur mijloc de transport?
Acesta este exercițiul de imaginație pe care vi-l propune artistul Max Streicher. În premieră în România, artistul de origine canadiană prezintă, în perioada 25 martie – 14 aprilie 2013, la Sun Plaza din București, expoziţia “Lumi plutitoare” ce reuneşte cinci lucrări neconvenţionale:
Floating Forest – Lucrare realizată în întregime din vinil reciclat, este un monument comemorativ pentru pădurile pierdute. Instalația dorește să atragă atenția asupra faptului că pe locul în care este amplasată acum, erau odată păduri maiestoase ce ar fi putut exista și în ziua de azi.
Lucrarea subliniază inutilitatea unei civilizații ale cărei aspirații sunt adesea în conflict cu natura.
Artistul a expus pentru prima dată lucrarea Floating Forest în anul 2011 într-un mare centru comercial din Toronto.
Quadriga II - A luat naştere în urma unei combinații dintre un vis al artistului care înfăţişa un cal şi interesul pregnant al lui Max pentru domeniul metafizicii. Modul de amplasare al cailor reprezintă în sine un fapt aproape ireal.
Caii lui Max au fost influenţaţi de două tipuri de sculptură clasică: caii antici grecești și sculpturile cailor chinezi.
Un quadriga este de fapt carul cu patru cai folosit pentru curse în timpul Jocurilor Olimpice și în ritualurile sacre din Grecia Antică, vehiculul folosit de zeii și eroii din arta clasică. Cei patru cai, deși nu sunt ataşaţi, sunt într-o uniune mistică.
Această instalaţie gonflabilă rep