Şi în judeţul Sălaj a început o amplă campanie de verificare a produselor alimentare specifice sărbătorilor pascale, cele mai vizate fiind carnea de miel, ouăle şi alte produse de bază.
Conducerea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor a dispus structurilor teritoriale intensificarea controalelor sanitare veterinare asupra modului în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate carnea de miel şi ouăle destinate consumului uman, precum şi alte alimente de origine animală. De asemenea, în vederea conştientizării consumatorilor asupra riscurilor pentru sănătatea publică rezultate în cazul tăierii animalelor în spaţii neaprobate şi fără supraveghere sanitară veterinară, DSVSA judeţene vor informa în scris primăriile şi prefecturile asupra acestor aspecte. În toate pieţele agroalimentare şi în alte locuri amenajate şi autorizate în care va fi valorificată carnea şi alte produse de origine animală se va asigura necesarul de personal sanitar veterinar şi permanenţa acestuia, inclusiv în zilele de sâmbată şi duminică. În cazul în care, cu ocazia controalelor sanitare veterinare, se constată că în târgurile de animale, în pieţele agroalimentare, în unităţile de procesare sau în unităţile de desfacere nu sunt respectate condiţiile sanitare veterinare de funcţionare, DSVSA judeţene şi a municipiului Bucureşti vor aplica măsura suspendării activităţii până la remedierea tuturor deficienţelor şi vor aplica sancţiuni în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitare veterinare în vigoare.
Fermele, luate la puricat
Inspectorii sanitar-veterinari vor identifica şi monitoriza, în perioada imediat următoare, toate fermele sau gospodăriile particulare de unde vor fi livrate animalele pentru tăiere, precum şi operatorii din domeniul alimentar înregistraţi sanitar veterinar care desfăşoară activităţi de procesare