Numărul şomerilor continuă să se menţină la cote ridicate în judeţul Olt, dar, mai ales, în capitala Slatina. Practic, cifra persoanelor fără un loc de muncă de aici este de peste cinci ori mai mare decât în cel mai mic oraş din judeţ, Drăgăneşti. Autorităţile în domeniu sunt convinse că numărul şomerilor va scădea în perioada următoare datorită începerii „sezoanelor de muncă”.
Potrivit datelor oficiale colectate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt, rata şomajului înregistrat la începutul acestei luni la nivel judeţean este de 8,28 %, în creştere uşoară faţă de cea din luna ianuarie. Numărul total al persoanelor fără o slujbă aflaţi în evidenţele AJOFM Olt este de 14.459 persoane, cu 27 persoane mai mult faţă de luna anterioară. Aproape o treime dintre aceştia, adică 5.448, sunt femei. Grav este că foarte mulţi dintre ei au ieşit din evidenţele instituţiei şi, deci, nu mai primesc niciun ajutor dinpartea statului.
“Întotdeauna iernile au fost perioade dificile pentru o parte din populaţie şi acest an nu a făcut excepţie. În judeţul nostru figurau, la începutul lunii martie, un număr de 14.459 şomeri, dintre care doar 5.109 primeau indemnizaţie de la stat. La rândul lor, o parte dintre cei indemnizaţi, respectiv 3.567 persoane, beneficiază de un ajutor financiar de şomaj în cuantum de 75% din salariul minim brut pe ţară şi 1.542 primesc jumătate din salariul menţionat. Majoritatea şomerilor aflaţi în evidenţele noastre însă, adică 9.350 persoane, au ieşit din sistem, adică nu mai beneficiază de şomaj”, a afirmat Elena Iordache, purtător de cuvânt al AJOFM Olt.
Din totalul persoanelor fără un loc de muncă, cei mai mulţi se regăsesc în municipiul reşedinţă de judeţ Slatina – 6.286 persoane. Abia apoi urmează, la mare depărtare însă, oraşul Caracal, cu 2.428 de şomeri, Balş – 2.396, Corabia – 2.231 şi, respectiv, Drăgăneşti-