Google Keep vine de la una dintre cele mai mari companii care îşi desfăşoară afacerile în online şi se poate dovedi o alternativă bună la mai cunoscutul serviciu Evernote.
adevarul.ro continuă astăzi serialul „Lupta productivităţii“ si prezintă serviciul cu care vine Google. Dacă ieri am văzut de ce Evernote se poate dovedi un înlocuitor foarte bune pentru Microsoft Office şi Google Docs, astăzi este rândul Google Keep să impresioneze printr-o abordare proprie o piaţă deja populată de servicii foarte cunoscute. Keep a pornit mai întâi ca un zvon, iar Google i-a confirmat existenţa şi lansarea după câteva zile.
De ce Google Keep?
Personal n-am apreciat prea mult zvonul conform căruia Google lucrează la Keep. Ştiam ce există pe piaţă, folosesc Evernote zilnic şi nu mă aşteptam ca Google să poate să-şi promoveze programul prin altceva decât numele său. Dar a venit aplicaţia, am încercat-o pe smartphone-ul meu Galaxy S3 şi pe o tabletă Nexus 10. Mi-a plăcut foarte mult viteza cu care poţi nota diversele idei pe care le ai şi am decis s-o păstrez.
Aplicaţia are doar două medii în care se poate folosi, şi anume legată la Google Drive şi printr-o aplicaţie pe un dispozitiv cu Android. Cel mai probabil va veni şi pe iPhone şi iPad, şi pe terminalele cu Windows Phone, dar mai întâi trebuie să se dovedească rentabilă aşa (în număr de utilizatori).
Apreciez la aplicaţia pentru Android designul plat pe care Google îl foloseşte de cam doi ani şi bine implementat, simplitatea în navigare şi dispunerea intuitivă a notiţelor. După ce ai notat ceva, fie că ai ataşat o poză, fie că ai înregistrat un mesaj, notiţa primeşte un spaţiu dimensionat după propria mărime. Pe web, site-ul foloseşte responsive design, adică se redimensionează în funcţie de dimensiunea ferestrei.
Funcţii bune pentru Google Keep
O să vorbesc mai mult de aplicaţia m