La așa ceva nu se aștepta nimeni! Salata verde ambalată în pungă generează pericole pentru sănătate publică? Cunoscutul bacteriolog britanic Hugh Pennington spune că da. La așa ceva nu se aștepta nimeni! Salata verde ambalată în pungă generează pericole pentru sănătate publică? Cunoscutul bacteriolog britanic Hugh Pennington spune că da.
Astfel, acesta afirmă că anumite tipuri de bacterii găsite în pungile cu salata tăiată sunt aproape imposibil de distrus, singura modalitate fiind iradierea, după cum relatează portalul MedDaily, conform Agerpres.
Focarul de infecţie cu Cryptosporidium, apărut în Marea Britanie şi Scoţia în urma consumului de salată verde, care a afectat 300 de persoane, este dat drept exemplu pentru teoria profesorului.
Situaţia de anul trecut din SUA, când un cunoscut producător de fructe şi legume proaspete a retras de la vânzare salata verde tăiată și ambalată în pungi de plastic, după ce au fost descoperite eşantioane de produse cu bacterii Listeria, este încă un argument care sprijină teoria cercetătorului scoțian.
Pe legumele cu frunze, bacteriile ajung direct din sol, iar unii agenţi patogeni pot fi distruşi doar prin prelucrare termică şi spălare cu anumite mijloace, dar nu apa simplă, conform bacteriologului.
Sfatul acestuia este să spălăm cât mai bine verdeaţa, chiar dacă pe ambalaj scrie că nu necesită spălare.