În comisia paritară de marți, liderii FNME s-au opus desființăriii EMC-urilor Rovinari și Jilț. Au fost discuții și pe marginea noii organigrame în urma reorganizării Diviziei Miniere, nediscutându-se însă despre cine va ocupa cele 38 de funcții de inspectori sociali.
Cert este că din 38 de funcții de inspectori, 36 vor fi ocupate de membrii Federației Naționale Mine Energie. Fiecare sindicat cu 500 de membri va fi reprezentat de un inspector social.
„Nu vreau să fiu băgat în aceeași oală…”
Unul dintre cei care au ocupat funcția de inspector social și care rămâne în această funcție este și Gabriel Bălăceanu, lider al sindicatului de la Tismana și vicepreședinte al Sindicatului „Minerul” Rovinari. Într-o ediție trecută, relatam despre salariile inspectorilor din minerit și energie, care, adunate cu sporuri de sută la sută, ajungeau și la peste 200 de milioane de lei vechi. Legat de această temă, Gabriel Bălăceanu spune că nu se află printre acei privilegiați: „Eu mi-am mai dat demisia din această funcție… Nu vreau să fiu băgat în aceeași oală cu cei care au avut astfel de venituri. Am cerut administrației, la comisia paritară de marți, să pună la dispoziția presei lista cu salariile și sporurile fiecărui inspector social, în 2012. Unii lideri nu au acces la informații. Pe de altă parte, salariul de inspector social pe care eu îl primesc este de 4.500 de lei (net)”, a mai spus Gabriel Bălăceanu. Întrebat dacă va fi „bătălie” pe aceste funcții, liderul a mai spus: „Posibil. Există posibilitatea ca liderii FNME – sunt mulți vicepreședinți - să fie plătiți din cotizații sau de administrație în cazul în care vor fi numiți inspectori. În mare, se cam știe cine va fi inspector social”.
Șefi la cariere
Reorganizarea diviziei miniere și noua organigramă vor fi analizate astăzi, în ședința Consiliului de Supraveghere. Propuși pentru funcțiile