Viteza Internetului a scăzut, la nivel global, în urma a ceea ce experţii cataloghează drept "cel mai mare atac cibernetic din istorie", comis prin intermediul unor hackeri est-europeni.
Potrivit experţilor, un conflict între un grup care luptă împotriva mesajelor de tip spam şi o companie de găzduire web a condus la atacuri cibernetice care au afectat infrastructura principală a Internetului, informează BBC News online.
Atacurile au afectat servicii de web precum Netflix, iar specialiştii avertizează că riscă să fie blocate inclusiv serviciile bancare şi cele de email.
Autorităţile din cinci state investighează atacurile cibernetice.
Spamhaus, un grup care are sedii la Londra şi Geneva, este specializat în furnizarea de filtre care să blocheze mesajele de tip spam. Pentru a face acest lucru, firma a realizat o bază electronică a serverelor utilizate pentru trimiterea de spam. De curând, Spamhaus a blocat servere administrate de Cyberbunker, o companie olandeză de găzduire web.
Sven Olaf Kamphuis, purtătorul de cuvânt al Cyberbunker, a acuzat Spamhaus de abuz de poziţie, argumentând că această companie nu ar trebui lăsată să ia decizii privind funcţionarea Internetului.
Spamhaus susţine că Cyberbunker, în cooperare cu "grupuri infracţionale" din estul Europei şi Rusia, se află la originea celui mai mare atac cibernetic din istorie. Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »