IAȘI. Oamenii legii atrag atenția că din ce în ce mai multe persoane de vârsta a treia se lasă păcălite de escroci. Una dintre ultimele metode folosite de infractori este aceea „a accidentului“.
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au menționat că, pe 26 martie, la ora 8.00, au fost sesizaţi de Gheorghe M. despre faptul că a fost indus în eroare prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase, constând în aceea că două persoane necunoscute l-au apelat pe telefonul fix, prima persoană pretinzând că este fiul său, care a suferit un accident rutier cu victime în Londra, iar ce-a de-a doua persoană, afirmând că este avocat, i-a solicitat pentru onorariu suma de 2.350 de lei, bani pe care victima i-a depus într-un cont bancar pe numele unui bărbat.
„În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru înşelăciune, iar cercetările continuă, în vederea identificării autorilor“, a spus Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.
Polițiștii le recomandă ieșenilor să fie foarte atenți cui trimit bani. Astfel, oamenii legii susțin că escrocii sunt foarte buni actori, care îşi dezarmează victimele cu o aparenţă de „băiat de treabă“. Multe dintre victime au o serie de caracteristici commune – cel mai adesea sunt femei în vârstă care locuiesc singure, se încred în ceilalţi, chiar şi în străini, şi s-ar putea să necesite o suplimentare a veniturilor. Singurătatea şi dorinţa de a ajuta sunt trăsături pe care aceşti infractori le exploatează pentru a obţine cooperarea victimei.
Astfel, polițiștii recomandă verificarea persoanei înainte de a da o sumă de bani sau de a semna vreun contract, să nu vă simţiţi ruşinaţi să faceţi plângere dacă aţi fost victima unei astfel de personae și să luaţi parte la proces, pentru a stopa acest tip de infracţiune.
IAȘI. Oamenii legii atrag atenția că din ce în ce mai multe persoane de vârsta a