Constructorul roman de case cu structura de lemn HoneyWood intra pe piata locala, dupa ce 10 ani a activat in tari precum Franta, Italia, Olanda, Belgia, Elvetia sau Norvegia. De ce a ales tocmai acum sa se lanseze si in Romania?
“Am luat hotararea de a intra pe piata din Romania pentru ca si clientii de la noi din tara au inceput sa caute solutii economice atunci cand vor sa isi construiasca o locuinta”, a declarat Razvan Cazacu, fondatorul HoneyWood.
Un alt argument este, la prima vedere, un paradox: “In perioade de criza trebuie sa te extinzi”, spune Cazacu.
De ce nu s-au lansat pana acum in Romania? Pentru ca in vestul Europei piata de case din lemn exista deja. In Romania, este mai degraba o faza de pionierat, se merge pe un trend al vestului Europei.
Nu cumpara nimic din Romania
Oficialul HoneyWood spune ca materia prima o cumpara din Germania:
“Aducem lemnul din Germania, din paduri unde se aplica o politica de impadurire controlata. Lemnul este uscat si taiat exact la standardele dorite de noi si trimis in Romania. Peretii sunt asamblati in fabrica noastra de la Moinesti, in conditii de temperatura si umiditate controlate, pe baza unor programe computerizate din Germania, Franta si Anglia. In acest fel incercam sa reducem la minim perioada pe care materialul de constructie o petrece afara, pe santier”, a explicat Razvan Cazacu.
In ceea ce-l priveste, in Romania nu gaseste materialele care ii trebuie, desi i-ar placea. “Din Romania nu cumparam nimic deocamdata. Am incercat, dar jumatate din lemn il trimiteam inapoi. Sunt fan al economiei germane, dar mi-ar placea sa nu ma mai chinuiesc cu importul”, spune Cazacu.
Au inceput cu exploatarea lemnului romanesc
Experienta lu Razvan Cazacu in industria lemnului a inceput in urma cu 15 ani, cu exploatarea