Gradul de recuperare a creanţelor RADET prin executare silită a scăzut drastic în perioada 2007-2009, de la 34,5% la doar 4,9%, unele contracte au fost încheiate fără respectarea tuturor procedurilor aferente unei licitaţii, iar departamentul de audit nu îşi îndeplineşte compet atribuţiile.
Creanţele devenite nerecuperabile au fost trecute în costuri, relevă un raport al Corpului de control al Guvernului, redactat în 2010 şi prezentat, miercuri, de Guvern, în care prima persoană indicată drept responsabilă pentru aceste deficienţe era fostul director general al RADET Virgil Ramba, alături de directorul de atunci al regiei, Mihai-Bogdan Becheanu.
Poliţiştii bucureşteni specializaţi în investigarea fraudelor au efectuat, vineri, percheziţii la RADET şi la alte adrese din Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu pentru a ridica documente în cazul prejudicierii regiei prin contracte de lucrări de infrastructură plătite dar nerealizate, nefiind începută urmărirea penală pe numele niciunei persoane, au declarat atunci, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.
Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că fostul prim-ministru Emil Boc a verificat, în 2010, situaţia de la Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), prin intermediul Corpului de control, iar concluzia de atunci a fost că totul era perfect la această regie. Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »