Temperaturi scăzute, cu mult sub limita normală din această perioadă, vânt puternic, ninsori în toată ţara, implicit în Oltenia. Meteorologii ne asigură însă că temperaturile vor începe să crească după 29 martie, regiunea noastră fiind sub semnul ploilor slabe. Pomii fructiferi care au înmugurit vor fi afectaţi, iar restul culturilor agricole vor fi compromise dacă temperaturile continuă să scadă sub -5 grade Celsius.
Dacă luna martie a debutat cu vreme caldă, cu temperaturi cu 8-10 grade Celsius mai mari decât mediile multianuale, în ultimele două zile iarna a pus stăpânire pe toată ţara, implicit pe zona Olteniei. De la jumătatea lunii martie, temperatura aerului a început să scadă, vremea devenind rece pentru această perioadă a anului, astfel încât maximele termice din 25 martie s-au situat în jurul valorii de 0 grade Celsius. „Concomitent cu răcirea vremii, a doua decadă a acestei luni a debutat cu ploi însemnate cantitativ şi intensificări susţinute ale vântului. Răcirea accentuată din cursul zilei de luni a determinat o vreme deosebit de rece pentru această perioadă a anului (care se va menţine până joi inclusiv), abaterile termice negative fiind cu până la 14 grade mai mici faţă de normele climatologice. Pe arii extinse au căzut precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi s-a depus un strat de zăpadă, mai consistent în jumătatea nordică a Olteniei, iar vântul a prezentat intensificări cu viteze de până la 68 km/h în jumătatea sudică a regiunii, viscolind temporar ninsoarea“, a precizat Cristina Burada, şef Serviciu Regional de Prognoză a Vremii Craiova (SRPVC).
Începând de vineri, 29 martie, potrivit meteorologilor, se întrevede o ameliorare a vremii sub aspect termic, astfel încât temperatura aerului va ajunge din nou la valorile normale pentru această perioadă calendaristică, adică temperaturi maxime ziua de 12-17 grade Celsius şi minim