Ministerul Justiţiei se află, în prezent, în negocieri cu Consiliul Superior al Magistraturii pentru a se agrea o modalitate identică de evaluare a candidaturilor în procedura de numire a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi procurorului şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, arată, miercuri, MJ, într-un răspuns la solicitarea AGERPRES.
“În acest scop, Ministerul Justiţiei a transmis Consiliului Superior al Magistraturii “Analiza comparativă a standardelor de evaluare a interviului şi a lucrărilor în cadrul MJ şi CSM”, document care evaluează diferenţa dintre standardele Ministerului Justiţiei avute în vedere la desfăşurarea primei proceduri de selecţie şi cele ale Consiliului, ultimele fiind de fapt înglobate în standardele MJ”, precizează sursa citată.
Potrivit sursei citate, în 22 martie au fost înaintate CSM “Indicatorii privind standardele de evaluare a interviului susţinut în cadrul procedurii de propunere a procurorilor pentru numirea în funcţiile de conducere prevăzute de art. 54 alin. (1) din Legea 303/2004″, material care detaliază elementele ce trebuie avute în vedere în operaţiunea de evaluare, precum şi “Profilul procurorului propus pentru numirea în funcţiile de conducere (…)”, care stă la baza întregii operaţiuni de evaluare materializată în cele două standarde.
În 14 martie, Ministerul Justiţiei informa că nu a declanşat, până la acel moment, procedura de selecţie a procurorului general al PÎCCJ şi/ sau a procurorilor şefi ai DNA şi DIICOT.
“În prezent au fost finalizate întâlnirile ministrului Justiţiei cu procurorii şi sunt în derulare consultările dintre acesta şi membrii Secţiei pentru procurori a CSM, în scopul stabilirii unei interpretări unitare a criter