Măsura luată de edili de a acorda abonamente gratuite pe mijloacele de transport în comun ale RAT doar elevilor care frecventează cursurile a avut efecte benefice. Viceprimarul Răzvan Popa a precizat că rata de prezenţă la cursuri a crescut astfel cu 27%, ţinând cont că şi dacă au o singură absenţă nemotivată, elevilor nu li se mai vizează legitimaţiile de călătorie gratuită pentru luna următoare şi trebuie să îşi plătească abonamentul RAT.
Totuşi, numărul elevilor care beneficiază de abonamente gratuite a scăzut de la o lună la alta, faţă de octombrie 2012, respectiv de când a început să se aplice această măsură. Astfel, dacă în toamna anului trecut, beneficiau de această facilitate peste 12.000 de elevi (dintre care grosul, 10.809 pe o linie), în martie 2013 doar 10.179 au mai avut vizate legitimaţiile de gratuitate pe o linie şi alţi 1.222, pe două linii. Totuşi, profesorii sunt mulţumiţi că astfel reuşesc să îi ţină şi pe chiulangii la cursuri. Efortul financiar al Primăriei pentru a asigura gratuitate pe RAT este destul de mare, de 456.075 de lei. Suma poate să varieze însă, de la o lună la alta, în funcţie de creşterea numărului de solicitări ori din cauza diminuării numărului beneficiarilor ca urmare a absenţelor înregistrate la şcoală.
Edilii au vrut să vadă dacă măsura a avut efect luând în calcul chiar şi faptul să taie aceste gratuităţi, dacă principalul efect scontat, de reducere a absenteismului, nu era atins.
Măsura luată de edili de a acorda abonamente gratuite pe mijloacele de transport în comun ale RAT doar elevilor care frecventează cursurile a avut efecte benefice. Viceprimarul Răzvan Popa a precizat că rata de prezenţă la cursuri a crescut astfel cu 27%, ţinând cont că şi dacă au o singură absenţă nemotivată, elevilor nu li se mai vizează legitimaţiile de călătorie gratuită pentru luna următoare şi trebuie să îşi plătească abon