Din punctul de vedere al raspandirii infectiilor, salata verde din magazine este chiar mai periculoasa decat hamburgerii, sustine cunoscutul bacteriolog britanic, Hugh Pennington, profesor emerit la Universitatea Aberdeen (Scotia). Potrivit acestuia, anumite tipuri de bacterii gasite in pungile cu salata taiata sunt aproape imposibil de distrus. Singura modalitate este iradierea, afirma el, dupa cum relateaza portalul MedDaily.
Legumele ambalate in pungi si care se vand ca 'gata pentru consum' ar putea fi un pericol pentru sanatate, spune bacteriologul britanic, evocand focarul de infectie cu Cryptosporidium, aparut in Marea Britanie si Scotia in urma consumului de salata verde, care a afectat 300 de persoane.
In timpul analizei influentei diferitelor legume, expertii au stabilit o legatura semnificativa intre infectie si consumul de legume cu frunze.
Integral pe agerpres.ro
Foto: gatestebine.ro Tag-uri: epidemiolog, salata verde, supermarket
Din punctul de vedere al raspandirii infectiilor, salata verde din magazine este chiar mai periculoasa decat hamburgerii, sustine cunoscutul bacteriolog britanic, Hugh Pennington, profesor emerit la Universitatea Aberdeen (Scotia). Potrivit acestuia, anumite tipuri de bacterii gasite in pungile cu salata taiata sunt aproape imposibil de distrus. Singura modalitate este iradierea, afirma el, dupa cum relateaza portalul MedDaily.
Legumele ambalate in pungi si care se vand ca 'gata pentru consum' ar putea fi un pericol pentru sanatate, spune bacteriologul britanic, evocand focarul de infectie cu Cryptosporidium, aparut in Marea Britanie si Scotia in urma consumului de salata verde, care a afectat 300 de persoane.
In timpul analizei influentei diferitelor legume, expertii au stabilit o legatura semnificativa intre infectie si consumul de legume cu frunze.
Integral pe agerpres.ro