Dacă stilul de viaţă nu vă permite să petreceţi foarte mult timp în bucătărie, ziarul "ring" vă propune o reţetă extrem de simplă, de post, ce se încadrează cu uşurinţă în 20 de minute. De origine italiană, reţeta de penne all arrabiatta este perfectă pentru o gustare uşoară de seară, iar ingredientele folosite sunt foarte cunoscute şi accesibile.
Ingrediente (2 porţii)
- 300 g de penne (reţeta poate fi făcută cu mai multe tipuri de paste)
- 2 roşii mari bine coapte
- 3 căţei de usturoi
- o legătură de pătrunjel
- o ceapă mică
- ulei de măsline
- busuioc (opţional)
- 1 ardei iute
- sare
- piper
Mod de preparare
Se pun la fiert pastele, cu o linguriţă de ulei de măsline şi puţină sare, şi se lasă să fiarbă între 11- 13 minute, sau conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se taie mărunt ceapa şi usturoiul şi se pun la călit într-o tigaie, cu 2 linguri de ulei de măsline. Se lasă 1 minut, după care se adaugă roşiile tăiate cubuleţe şi ardeiul iute, tocat mărunt. Sosul se lasă la fiert 10 -15 minute, iar la sfârşit se adaugă sarea, piperul, busuiocul şi pătrunjelul tocat.
Dacă stilul de viaţă nu vă permite să petreceţi foarte mult timp în bucătărie, ziarul "ring" vă propune o reţetă extrem de simplă, de post, ce se încadrează cu uşurinţă în 20 de minute. De origine italiană, reţeta de penne all arrabiatta este perfectă pentru o gustare uşoară de seară, iar ingredientele folosite sunt foarte cunoscute şi accesibile.
Ingrediente (2 porţii)
- 300 g de penne (reţeta poate fi făcută cu mai multe tipuri de paste)
- 2 roşii mari bine coapte
- 3 căţei de usturoi
- o legătură de pătrunjel
- o ceapă mică @